Fruittaartjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Fruittaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van fabita
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Koekenpan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
Haal uit elk lapje deeg 4 rondjes met behulp van een glas (doorsnede 5 a 5,5 cm).
Bevochtig ze aan één kant met en druk deze kant in . - Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de deegrondjes hierop.
- Zet de bakplaat in de oven 10 a 15 minuten tot de rondjes goudbruin zijn en opgebold zijn.
Blikfruit uit laten lekken en klein snijden. - Vers fruit schoonmaken en in stukjes snijden.
De droog roosteren in een koekenpan en wat kleiner maken.
De "taartjes" laten afkoelen en dan opensnijden of openknippen zodat je een zakje krijgt.
De met naar smaak kloppen tot zachte pieken en het fruit erdoor spatelen (en ).
Vul met een lepeltje de taartjes met dit mengsel. - Bestrooi de bovenkanten met extra als je dat wenst.
Ook lekker om te maken
Variaties op Fruittaartjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Snelle fruittaartjes | 1 | Hartige taarten |
Fruittaartjes met banketbakkersroom | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 48 kcal | 2% | 192 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |