Galicisch lamsvlees

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Vraag de slager om het vlees in plakken (dikte karbonade) te hakken.
  2. Hier in Galicië (noord-west Spanje) is dat geen probleem.
  3. het vlees en braad het ca. 5 minuten per zijde in de .
  4. Leg het al gebraden vlees in een grote ovenschaal.
  5. Snijd ondertussen de ui in grove stukken, de in plakjes.
  6. Schil de en snijd ook in grove stukken.
  7. Als al het vlees gebraden is, verdeel dan de ui en over het vlees.
  8. Stop de hier ergens tussen.
  9. Daarover de tomaat en de helft van de en .
  10. Tot slot 1 glas witte wijn en de waarin het vlees gebraden is erover gieten.
  11. In de oven voor 30 minuten op 220º C.
  12. Schil en kook ondertussen de en kook de groenten beetgaar en houd warm.
  13. Draai de oven terug naar 150º C.
  14. Haal de schaal uit de oven en schraap het -tomaatmengsel ervan af, zodat in de ovenschaal alleen het vocht, de groenten en kruiden overblijven.
  15. Leg het vlees in het midden van de schalen waarin het opgediend gaat worden.
  16. Doe de rest van de witte wijn in de blender en daarbij alle vocht en groenten uit de ovenschaal.
  17. Voeg een snufje toe en de rest van de en .
  18. Goed blenden tot een gladde, vrij dikke, saus.
  19. Aardappels afgieten en het mengsel uit de blender bij de aardappels gieten en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  20. Haal nu het vlees uit de oven.
  21. Schep met een schuimspaan de aardappels uit de saus en leg dat aan één zijde van het vlees.
  22. Leg de groente aan de andere kant.
  23. Verdeel de overgebleven saus over het vlees.
  24. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
51 kcal
2%408 kcal
Vetten
2 g.
3%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Galicisch lamsvlees