Pel de 's.
Maak met een scherp mesje een inkeping in de rug en verwijder het zwarte stukje darm.
Los in 3 deciliter heet water de op.
Rooster in een droge koekenpan de en de lichtbruin en roer er van het vuur af 1 deciliter opgeloste door.
Verhit in een braadpan de .
Bak de , en gember(1 stuk) ± 5 minuten zachtjes.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg de kerriepoeder(2 theelepels), piment(1 theelepel), paprikapoeder(2 theelepels) en ketoembar(0.5 theelepels) toe.
Bak nog ± 2 minuten zachtjes.
Voeg het kokosmengsel en de rest van de opgeloste santen(0.25 blok) toe.
Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Doe de gamba(800 gram)'s erbij en laat nog eens 8 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout(1 stuk), peper(1 stuk) en citroensap(2 eetlepels).
Knip de koriander(8 takjes) erboven fijn.
Lekker met witte rijst.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.