Gamba in een gekleurd jasje
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Pel de 's maar laat de staartjes zitten en verwijder aan de rugkant het zwarte darmkanaal.
- Wrijf de garnalen in met en .
- Verwijder de steeltjes van de zaadlijsten van de lomboks en pel de knoflook.
- Hak de lomboks en de knoflook fijn en de grof.
- Verkruimel de en de .
- Vermeng deze met de lomboks, knoflook en .
- Klop de los.
- Verhit ruim in de wok.
- Haal de 's één voor één door het eiwit, daarna door het eierrijstmiemengel.
- Zorg dat ze goed bedekt zijn, op het staartje na.
- Frituur ze aan beide kanten in ongeveer 2 minuten gaar.
- Selamat Makan! (eet smakelijk!)
Ook lekker om te maken
-
Recept
Piri Piri gamba's430m
-
Recept
Oedang goutjap (gamba's in een milde tomatensaus)425m
-
Recept
Gamba’s met Parmezaanse poffertjes, basilicumolie en tomatencompote41u
-
Recept
Gamba's met verse knoflooksaus415m
-
Recept
Gamba's met Hollandse asperges en serranoham430m
-
Recept
Gamba's met bamboescheuten415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in eiermie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1061 kcal | 53% | 4244 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |