Gamba's met gebakken ui en knoflook
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jacob
- 3 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Was de 's en dep ze droog.
- Pel de en snijd ze in zeer dunne plakjes.
- Pel de en snijd ze in dunne ringen.
- Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin.
- Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Voeg de uiringen aan de pan toe en bak ze al om scheppend in 4 minuten op een hoog vuur.
- Schep ze dan uit de pan.
- Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de 's omscheppens in 3-4 minuten gaar (denk er aan niet te lang want dan worden ze een beetje taai).
- Voeg de het de knoflook en de toe, voeg naar smaak toe.
- Laat hetb geheel nog even doorwarmen en strooi de erover.
- Lekker bij gekookte rijst met stukjes rode paprika erdoor en gestoofde courgette.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spaans gebakken gamba's met knoflook en uien410m
-
Recept
Gemarineerde gamba's in ketjap met sherry en knoflook450m
-
Recept
Gamba's met verse knoflooksaus415m
-
Recept
Gamba's al ajillo (Knoflook garnalen)435m
-
Recept
Gamba’s met Parmezaanse poffertjes, basilicumolie en tomatencompote41u
-
Recept
Gamba's met Hollandse asperges en serranoham430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (3)
Gamba's met gebakken ui en knoflook heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 22 kcal | 1% | 88 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |