Gamba's
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van frans17
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd eerst de kruin en de kont van de .
- Haal daarna met een broodmes door het vlees de schil eraf.
- Boor de pit uit of deel het in vieren en snijd dan de pit eruit en verdeel de delen in plakjes van 1 cm.
- Schil de gemberwortel als een aardappel en hak het daarna fijn.
- Doe de in de pan en verhit het middelmatig.
- Pel de 's en doe deze in de pan.
- Als ze aan bijde zijden goed rood zijn, doe er dan de en de bij. (6 stukjes en ongeveer een theelepel ).
- Als het geheel goed warm is, Roer er dan de gemberpoeder doorheen.
- Als het geheel nog 5 minuten heeft gestaan, de toevoegen en doorroeren.
- Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Orientaalse gamba's in gember-ketjapmarinade45m
-
Recept
Gamba curry445m
-
Recept
Gamba-tempura met sojasaus425m
-
Recept
Gamba’s met Parmezaanse poffertjes, basilicumolie en tomatencompote41u
-
Recept
Gamba's met Hollandse asperges en serranoham430m
-
Recept
Gamba's met verse knoflooksaus415m
Variaties op Gamba's
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Knoflookgamba's | 2 | Tapas |
Gegrilde gamba's en sardienen met knoflook | 1 | BBQ |
Gamba's op Griekse wijze | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ananas past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kookroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 4466 kcal | 223% | 4466 kcal |
Vetten | 56 g. | 80% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 73 g. | 28% | 73 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |