Gambas cubanas (Cubaanse gamba's)
- Herkomst Cuba
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van fabita
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- De tomaten aan de onderkant inkruisen, een paar tellen in kokend houden (aan een vork geprikt), ontvellen, de zaadjes verwijderen en in grove stukken snijden.
- Bak de garnalen in 1 eetlepel tot ze rose zijn, 1 a 2 minuten.
- Houd ze apart.
- Smelt in een andere pan in 3 eetlepels en fruit hierin , , , en peterselietakjes op hoog vuur 1 a 2 minuten, al roerend.
- Voeg daarna de , de tomatenstukken en , de Nam Pla en de toe.
- Zet het vuur laag en laat alles pruttelen tot het wat verdampt is.
- en naar smaak toevoegen.
- Los de maïzena op in het en doe dit bij het tomatenmengsel zodat de saus wat indikt.
- Breng weer aan de kook en dan op een zeer laag vuur bijvoorbeeld met de pan op een vlammenverdeler ongeveer 5 minuten of het liefst wat langer laten pruttelen.
- Proeven en indien nodig nog wat smaakmakers toevoegen.
- Als laatste de garnalen eventjes erdoor roeren en serveren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gamba's met bamboescheuten415m
-
Recept
Gamba's uit tajin (Marokkaanse aardewerken pan)430m
-
Recept
Spaans gebakken gamba's met knoflook en uien410m
-
Recept
Gamba's met verse knoflooksaus415m
-
Recept
Gamba's met Hollandse asperges en serranoham430m
-
Recept
Gamba’s met Parmezaanse poffertjes, basilicumolie en tomatencompote41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- vissaus kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in gamba
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 298 kcal | 14% | 596 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 53 g. | 20% | 106 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |