Ganzenborst:
Doe boter in een braadpan en bak de helft van de uien en de knoflook licht aan.
Voeg de ganzenborsten toe en bak op een laag vuur even aan tot ze iets verkleurd zijn.
Voeg het , de en het laurierblad, de witte en nog een halve liter lauwwarm toe.
Deksel op de pan en breng aan de kook en plaats in een oven van ongeveer 100 graden Celsius gedurende 3 uur.
Haal de pan uit de oven en haal de ganzenborsten eruit.
Laat iets afkoelen.
Haal met twee vorken het vlees los tot kleine vlokjes.
Bak in een braadpan of wok de overgebleven ui en aan.
Bak de mee.
Voeg als laatste het ganzenvlees toe met een beetje kookvocht als het te droog is.
Geglaceerde spruitjes:
Maak de spruitjes schoon en kook ze 10 minuten.
Dompel ze daarna in koud .
Even laten afkoelen en opnieuw 10 minuten koken met wat .
Laat ze dan weer goed uitlekken.
Snijd de peterselie(2 takjes) fijn.
Maak de koekenpan warm.
Doe de suiker(100 gram) en het ganzenvet in de pan en maak de massa mooi vloeibaar.
Vervolgens de spruitjes(500 gram)(1 stuk) erbij en blijf nu even goed roeren.
Presenteer op een mooie schaal en strooi er de peterselie over.
Hete bliksem:
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze onder koud water.
Doe de aardappels in een grote pan en zet ze (geheel onder water) even weg.
Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd ook de appels in blokjes.
Voeg de appels en de uien toe aan de aardappels en kook het geheel in het water (2 deciliter) water met het zout.
Ca. 20 á 30 minuten laten koken.
Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen.
De boter aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeuïgheid heeft.
Op smaak brengen met peper en zout.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje en wijn
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje en wijn
Koemelk
bouillonblokje, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.