Garnalen curry
- Herkomst India
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 2 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Schil de en rasp deze fijn.
Maak de schoon en pel deze.
Was de koriander en snijd deze zeer fijn.
In een pan met dikke bodem de verhitten en daarin de , knoflook, curry-blaadjes, en gember doen.
Roer regelmatig tot de blaadjes zachter geworden zijn en de glazig.
Nu de , , , mosterdzaadjes, en er bij doen.
Regelmatig omwerken en wachten tot de mosterdzaadjes ploffen.
Nu wordt het tijd voor de en .
Dit enige tijd laten sudderen tot de curry vocht gaat verliezen en dikkig wordt.
Dan de in de curry doen, weer op temperatuur brengen en de 3 minuten laten sudderen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gulai udang (garnalen in kruidige saus)450m
-
Recept
Gulai Siput Kuantan (curry-slakken)445m
-
Recept
Kalio udang (garnalen met kokos in een hete saus)445m
-
Recept
Udang Cuka (garnalen in azijnsaus)450m
-
Recept
Laksa udang (garnalen in bouillon en kokosmelk)445m
-
Recept
Udang nanas (garnalen met ananas)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Garnalen curry heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 135 kcal | 6% | 540 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |