Garnalen-dillesaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Dillesaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van keesgroen
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Roer de door de gesmolten boter met de en kook deze gaar (roux).
- Voeg de bouillon en de toe, en laat dit al roerend aan de kook komen Maak op smaak met en .
- Laat de een poosje trekken in de en schep ze vlak voor het serveren met de door de saus.
- Laat de saus niet meer koken.
- Deze saus past uitstekend bij tong en heilbot en natuurlijk ook bij onze zalm.
- De saus mag niet meer koken omdat anders de taai zullen worden en de zijn kleur en smaak zal verliezen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Cognac-dillesaus410m
-
Recept
Mosterd-dillesaus415m
-
Recept
Garnalen-saus430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon
- roomboter en visbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- roomboter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 327 kcal | 16% | 327 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 28% | 5 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 3 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 20% | 1 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 6% | 18 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 4 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |