Garnalenpotje uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Pel de en verwijder het darmkanaal.
  3. Smelt de in een pan op laag vuur.
  4. Smoor hierin de en knoflook 2 minuten.
  5. Voeg de toe en roerbak deze in 2 minuten gaar en roze.
  6. Haal de uit de pan en houd ze apart.
  7. Zeef de boven de pan en bak 1 minuut,tot een roux.
  8. Voeg de bouillon en toe, breng alles al roerend aan de kook en laat dit alles 10 minuten zachtjes koken tot de saus bijna is verdampt.
  9. Roer de erdoor, breng alles aan de kook, draai het vuur lager en laat de saus 20 minuten zachtjes koken tot de vloeistof voor de helft is ingekookt.
  10. Roer het , de kruiden en mosterd erdoor.
  11. Verdeel de helft van de saus gelijkmatig over 4 ovenbakjes met een volume van elk 250 mililiter.
  12. Verdeel de over de bakjes en giet er de rest van de saus over.
  13. Snijd de in 6 ronde stukjes die net iets groter zijn dan de rand van de ovenbakjes.
  14. Leg de deegplakjes over de ovenbakjes en druk de randen stevig aan.
  15. Bak de garnalenpotjes 20 minuten of tot het deeg knapperig en goudbruin is geworden.
25
25
25

Variaties op Garnalenpotje uit de oven

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Garnalenpotje uit de oven
VariatieAantalGang
Garnalenpotje uit de oven1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon en wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter, kippenbouillon, bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • dijon mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en dijon mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Garnalenpotje uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik ben precies een jaar geleden dit fantastiche recept per toeval tegengekomen. Ik maak het regelmatig en zo ook vanavond weer voor mijn collega en iedereen is wild enthousiast!
Gerbranda 11 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
139 kcal
6%834 kcal
Vetten
13 g.
19%78 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Garnalenpotje uit de oven