Garnalensalade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Schaaf de in de lengte in dunne plakken.
  2. Strooi er wat over en laat de plakken 1/4 uur liggen.
  3. Dep de plakken droog met keukenpapier.
  4. Vet een taartrin met een doorsnede van 12 cm in en bekleed de wanden met komkommerplakken.
  5. Week de 5 minuten in koud water.
  6. Verwarm de sherry in een sauspan.
  7. Knijp de uit en los de blaadjes op in de warme sherry.
  8. Roer in een kom de met geletinemengsel en door elkaar.
  9. Laat het mengsel in 10 minuten gelei-achtig worden.
  10. Schep de garnalen erdor en breng het op smaak met .
  11. Schep het garnalenmengsel in de vorm en laat het geheel 2 uur in de ijskast opstijven.
  12. Leg de op een platte schaal en stort de ring in het midden.
  13. Verwijder de ring.
25
25
25

Variaties op Garnalensalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Garnalensalade
VariatieAantalGang
Nacho's met garnalensalade2Hapjes
Garnalensalade2Salades
Avocado-garnalensalade2Koud

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Garnalensalade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoe kan je in een taartring van 12 cm een halve liter slagroom + verdere ingrediënten krijgen. Of er is minder slagroom nodig of ik moet een grotere taartring gebruiken (21 cm ?)
Hanny van Hoorn 25 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
481 kcal
24%1924 kcal
Vetten
46 g.
65%184 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Garnalensalade