Garnalensalade
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Garnalensalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- 1 reviews
Keukenspullen
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Schaaf de in de lengte in dunne plakken.
- Strooi er wat over en laat de plakken 1/4 uur liggen.
- Dep de plakken droog met keukenpapier.
- Vet een taartrin met een doorsnede van 12 cm in en bekleed de wanden met komkommerplakken.
- Week de 5 minuten in koud water.
- Verwarm de sherry in een sauspan.
- Knijp de uit en los de blaadjes op in de warme sherry.
- Roer in een kom de met geletinemengsel en door elkaar.
- Laat het mengsel in 10 minuten gelei-achtig worden.
- Schep de garnalen erdor en breng het op smaak met .
- Schep het garnalenmengsel in de vorm en laat het geheel 2 uur in de ijskast opstijven.
- Leg de op een platte schaal en stort de ring in het midden.
- Verwijder de ring.
Ook lekker om te maken
Variaties op Garnalensalade
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Nacho's met garnalensalade | 2 | Hapjes |
Garnalensalade | 2 | Salades |
Avocado-garnalensalade | 2 | Koud |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Garnalensalade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 481 kcal | 24% | 1924 kcal |
Vetten | 46 g. | 65% | 184 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |