Garnalensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Garnalensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Zeef
Bereidingswijze
- Pel de en snipper ze fijn.
- Snijd de in plakjes.
- Snijd de in maantjes.
- Pel de garnalen en bewaar het afval voor de bouillon.
- Verhit de in een soeppan, voeg het afval toe en bak het al roerend bruin.
- Temper het vuur, voeg de met en toe.
- Fruit het geheel in 10 minuten zacht.
- Voeg het met , en bouquet garni toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het geheel afgedekt 30 minuten pruttelen op laag vuur.
- Schenk de soep in een schone soeppan door een zeef.
- Verhit de op matig vuur en voeg al roerend de toe.
- Bak de lichtbruin.
- Voeg de met de helft van de bouillon al roerend toe.
- Roer het geheel glad en voeg de rest van de bouillon met toe.
- Laat de soep op laag vuur 5 minuten pruttelen.
- Voeg de met al roerend toe.
- Verwarm de soep en serveer hem met .
Ook lekker om te maken
Variaties op Garnalensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Cileupe udeng (licht zure garnalensoep) | 1 | Groentegerechten |
Thaise garnalensoep | 1 | Soepen |
Tom Yam Koong (Thaise garnalensoep) | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 258 kcal | 12% | 1032 kcal |
Vetten | 4 g. | 7% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |