Gazellenhoorntjes
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van pitoe
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Doe de en het in een deegkom.
- Voeg olie, gesmolten en oranjebloesemwater toe, samen met een scheutje lauw .
- Kneed tot een soepel .
- Voeg zo nodig nog wat toe.
- Laat het even rusten.
- Roer alle ingrediënten voor de vulling tot een egale pasta.
- Let op dat de olie van de niet teveel vrijkomt want dan zou de brij te kleverig worden.
- Rol het uit en steek hierin cirkels uit van ongeveer 15 cm.
- Maak rolletjes van de amandelpasta.
- Leg op elke deegcirkel een rolletje en vouw het toe.
- Geef het een lichte knik zodat het de vorm van een halve maan krijgt.
- Steek de randen af met behulp van een golvende ringvorm of een vork, of een speciale deegsteker.
- Leg de gazellenhoorntjes op een beboterde bakplaat.
- Prik de hoorntjes hier en daar in en bak ze in een voorverwarmde oven van 200°C.
- De onderkant mag goudgeel kleuren; de bovenkant moet blank blijven.
- Bestrooi de hoorntjes rijkelijk met poedersuiker.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in deeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1205 kcal | 60% | 4820 kcal |
Vetten | 57 g. | 82% | 228 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 53 g. | 20% | 212 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 87 g. | 97% | 348 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |