Gazpacho

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Snijd de in kwarten.
  3. Haal de korsten van het brood.
  4. Verwijder van één tomaat de zaadlijsten, alsmede van de en de .
  5. Fileer de vel van deze tomaat en snijd hem samen met de helft van de brunoise.
  6. Leg de plakken brood 5 minuten in een schaal met water en knijp ze vervolgens uit.
  7. Bereiding:
  8. Doe de rest van de , , ¼ , brood en in een blender en mix dit vervolgens tot in dunne puree.
  9. Giet nu de toe en mix nog gedurende 1 minuut.
  10. De olie bindt zich met de puree tot een homogene massa.
  11. Voeg nu naar smaak rode , zout en 1 theelepel toe.
  12. Roer nog even door en de basis van de gazpacho is klaar.
  13. De smaken moeten in balans zijn maar verschilt sterk afhankelijk van de gebruikte .
  14. De koude soep nu in mooie glazen gieten, en bovenop garneren met de brunoise gesneden tomaat en .
  15. Eventueel voor versiering nog een basilicum blaadje toevoegen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Gazpacho

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gazpacho
VariatieAantalGang
Gazpacho4Soepen
Groene gazpacho2Sauzen en marinades
Aspergegazpacho1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
54 kcal
2%216 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gazpacho