Gazpacho
- Herkomst Spanje
- Categorie Koud
- Bereiden
- Kookboek van hfbrons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Snijd de in kwarten.
- Haal de korsten van het brood.
- Verwijder van één tomaat de zaadlijsten, alsmede van de en de .
- Fileer de vel van deze tomaat en snijd hem samen met de helft van de brunoise.
- Leg de plakken brood 5 minuten in een schaal met water en knijp ze vervolgens uit.
- Bereiding:
- Doe de rest van de , , ¼ , brood en in een blender en mix dit vervolgens tot in dunne puree.
- Giet nu de toe en mix nog gedurende 1 minuut.
- De olie bindt zich met de puree tot een homogene massa.
- Voeg nu naar smaak rode , zout en 1 theelepel toe.
- Roer nog even door en de basis van de gazpacho is klaar.
- De smaken moeten in balans zijn maar verschilt sterk afhankelijk van de gebruikte .
- De koude soep nu in mooie glazen gieten, en bovenop garneren met de brunoise gesneden tomaat en .
- Eventueel voor versiering nog een basilicum blaadje toevoegen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gazpacho44u15m
-
Recept
Frisse gazpacho van tomaat420m
Variaties op Gazpacho
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gazpacho | 4 | Soepen |
Groene gazpacho | 2 | Sauzen en marinades |
Avocadogazpacho | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 54 kcal | 2% | 216 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |