Gebakken aardappelschijfjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de , snijd ze in schijfjes van ca. 8 mm dikte.
  2. Doe de schijfjes in een pan en voeg ca. 25 centiliter water toe.
  3. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje met de deksel op de pan 9 min.
  4. sudderen.
  5. Giet de schijfjes af in een vergiet.
  6. Verhit de olie in een grote koekenpan en leg de schijfjes voorzichtig in de olie, naast elkaar.
  7. Bak op niet te hoog vuur in ca. 5 à 8 min.
  8. licht bruin en knapperig.
  9. Draai de schijfjes een voor een voorzichtig om met een vork en bak ook de andere kant in 5 à 8 licht bruin en knapperig.
  10. Bestrooi licht met wat en dien op.
  11. Eventueel garneren met een beetje .
25
25
25

Variaties op Gebakken aardappelschijfjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gebakken aardappelschijfjes
VariatieAantalGang
Gebakken aardappelschijfjes met sjalotjes1Aardappelgerechten
Gebakken aardappelschijfjes1Aardappelgerechten
Gebakken aardappelschijfjes met kruiden en ham1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
207 kcal
10%828 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken aardappelschijfjes