Gebakken appels met walnoten en honing
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Was de appels zorgvuldig.
- Boor er de klokhuizen ruim uit.
- Kerf de appels rondom in de lengte 8 keer in tot 2 cm van het boorgat.
- Zet de appels op een ingevette bakplaat.
- Verkruimel de en hak de in stukjes.
- Meng deze samen met de bigareaux en de gewassen en gedroogde door de cakekruimels.
- Verwarm 4 eetlepels met het en meng dit door het cakemengsel.
- Vul hiermee de holtes van de appels en druk goed aan.
- Schep de rest van de vulling in een stevig hoopje op de appels.
- Bak de appels in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
- in ca. 45 minuten gaar.
- Dek de bovenkant van de appels af als deze te donker wordt.
- Klop de lobbig met de .
- Zet de gebakken appels op bordjes en serveer de erbij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Speculaasparfait met gebakken peer, walnoten en gevulde speculaas42u30m
-
Recept
Yoghurt met walnoten en honing410m
-
Recept
Laagjestoetje van yoghurt-banaan-honing-walnoten410m
-
Recept
Gebakken appel met banaan en walnoten430m
-
Recept
Appels met pruimen en noten uit de oven420m
-
Recept
Zoete appels met vanillevla uit de oven445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in cake
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in cake
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 225 kcal | 11% | 900 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 27 g. | 10% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 2 g. | 2% | 8 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |