Gebakken banaan
- Herkomst Indonesie
- Categorie Taart en gebak
- Gebakken banaan recepten
- Bereiden
- Kookboek van tessa-colin
- 5 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Pel de bananen, snijd ze overdwars en daarna in 5 cm lange stukken.
- Roer voor het beslag het zelfrijzend , de , een snufje en het door elkaar.
- Roer deeierdooier los met een beetje .
- Roer ook dit door het .
- Voeg al roerend de rest van de toe.
- Laat het beslag 15 minuten rusten.
- Klop het tot een stevig schuim en spatel het door het beslag.
- Verhit de frituurolie tot 180 graden C.
- Dompel de stukken banaan door het beslag en schep ze als als ze goud-bruin zijn uit met een vork.
- Als ze klaar zijn, laat ze dan dan op een stuk keukenpapier liggen en eet ze warm.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gebakken banaan
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gebakken banaan | 4 | BBQ |
Gebakken banaan met chocoladesaus | 2 | Nagerechten |
Gebakken banaan op de BBQ | 1 | BBQ |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooier en eiwit
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (5)
Gebakken banaan heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 5 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 248 kcal | 12% | 992 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 48 g. | 18% | 192 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |