Gebakken citroentaart/cheesecake

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Topping (optioneel):

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. - Vet een springvorm in met een doorsnee van 20-24 cm en bekleed het met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor, op 150 graden (mijn combi oven moet op 180 graden).
    - Smelt de in de pan op laag vuur.
  3. Verkruimel de koekjes in een plastic zak (ik sla ze in een plastic zak stuk met een vleeshamer).
  4. Voeg de kruimels toe aan de en de suiker en meng het geheel goed door.
  5. Verdeel de deeg over de vorm, strijk het glad met een lepel en zet de vorm met bodem weg.
    - Klop de met de suiker in een kom tot een glad beslag.
  6. Voeg de een voor een toe en roer tussendoor het beslag stevig door (handig zo'n mixer).
  7. Voeg (of maisena), creme fraiche, citroenrasp en (beide van dezelfde citroen) toe en roer het beslag goed door.
    - Schenk het beslag in de vorm en bak de taart midden in de oven voor 50/60 minuten (in mijn geval 70 min).
  8. Tot het net stevig is maar nog een tikkeltje zacht in het midden.
  9. Draai de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen (na een tijdje doe ik het deurtje op een kiertje open).
    - Pureer voor de compote de , suiker en sinaasappelrasp met een vork in een kom.
  10. Druk de puree door een zeef in een schone kom (met een keukenpapiertje of oude theedoek, druk je de smurrie er nog beter door) en roer de gemengde zomervruchten doorheen.
  11. Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
    - Haal de kwarktaart voorzichtig uit de springvorm, en strooi er wat poedersuiker overheen (hoeft niet).
    - Dien het op in punten gesneden met de vruchten compote.
  12. mmmmmmm!!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
265 kcal
13%2120 kcal
Vetten
17 g.
24%136 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%240 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken citroentaart/cheesecake