Gebakken courgette in tomatensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. De in 1-2 cm dikke plakken snijden.
  2. De plakken met citroensap besprenkelen en bestrooien met en .
  3. De en de gladroeren en er de peterselie aan toevoegen.
  4. De in een koekepan verhitten en de geperste daarin fruiten.
  5. De plakken door het beslag wentelen en in de knoflookolie goudgeel bakken.
  6. De in een schaal leggen.
  7. De fijn snipperen en fruiten in het resterende bakvocht.
  8. De ontvelde, uitgeholde en in blokjes gesneden tomaat aan de toevoegen, de erdoor roeren, de bouillon erbij schenken en het geheel op een matig vuur 6 tot 8 minuten zachtjes laten koken.
  9. De tomatensaus kruiden met , , , en .
  10. De gewassen en fijngehakte basilicum door de saus roeren.
  11. De plakken courgette met saus overgieten en warm of koud serveren.
  12. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gebakken courgette in tomatensaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekkere tomatensaus. Met een restje courgetteplakken heb ik een ovenschoteltje gemaakt: laagje tomatensaus, plakjes jonge kaas, courgettes, tomatensaus, jonge kaas, 15 minuten in de oven. Overheerlij... Lees reactie
Anita 17 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
127 kcal
6%508 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken courgette in tomatensaus