De plakken met citroensap besprenkelen en bestrooien met en .
De eieren(3) en de bloem(3 eetlepels) gladroeren en er de peterselie aan toevoegen.
De olijfolie(1 kopje) in een koekepan verhitten en de geperste teentjes knoflook(2 teentjes) daarin fruiten.
De plakken courgettes(2) door het beslag wentelen en in de knoflookolie goudgeel bakken.
De courgettes(2) in een schaal leggen.
De ui(1 stuk) fijn snipperen en fruiten in het resterende bakvocht.
De ontvelde, uitgeholde en in blokjes gesneden tomaat aan de ui(1 stuk) toevoegen, de tomatenpuree(2 eetlepels) erdoor roeren, de bouillon erbij schenken en het geheel op een matig vuur 6 tot 8 minuten zachtjes laten koken.
De tomatensaus kruiden met azijn(1 druppels), cayennepeper(1 theelepel), suiker(1 stuk), peper(1 stuk) en zout(1 theelepel)(1 stuk).
De gewassen en fijngehakte basilicum door de saus roeren.
De plakken courgette met saus overgieten en warm of koud serveren.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
Gluten
groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
groentebouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Gebakken courgette in tomatensaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Lekkere tomatensaus. Met een restje courgetteplakken heb ik een ovenschoteltje gemaakt: laagje tomatensaus, plakjes jonge kaas, courgettes, tomatensaus, jonge kaas, 15 minuten in de oven. Overheerlij... Lees reactie
Anita 17 december 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.