Gebakken donuts

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Vormpje

Bereidingswijze

  1. Zeef de in een grote kom.
    Roer de suiker, en er goed doorheen.
    Klop het , de , de en de in een aparte kom door elkaar en voeg het mengsel bij de droge ingredienten.
    Kneed het deeg tot het niet meer plakkerig aanvoelt.
    Doe het deeg in een kom en zet deze op een warme plek.
  2. Bedek de kom met een theedoek of huishoudfolie.
  3. Laat het deeg een uur rijzen (tot het ongeveer 2x zo groot is.
    Haal het deeg uit de kom en kneed het nog 2 minuten en klopt het hierna stevig plat.
    Rol het deeg uit en steek er 12 rondjes uit.
    Steek met een kleiner vormpje een kleiner rondje uit de 12 rondjes.
    Bedek de plaat met rondjes nog 45 tot 60 minuten met een theedoek of huishoudfolie.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Bestrijk de donuts met en bak ze 8 tot 12 minuten.

    Laat de donut volledig afkoelen voor je ze gaat decoreren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gebakken donuts heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit recept kopt volgens mij niet helemaal. Ik heb het gemaakt en het zijn meer broodjes geworden dan donuts. Ze smaken nergens naar en ik heb het recept precies gevolgd zoals het er staat! In de ingre... Lees reactie
Henk 20 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
160 kcal
8%1920 kcal
Vetten
1 g.
2%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken donuts