Gebakken kabeljauw met kruidige paprikasaus
- Herkomst Portugal
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van dvi
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Hak de fijn en snijd de in blokjes.
- Giet de ’s af, snijd de helft in repen en hak de rest fijn.
- Verhit in een pan 1 eetlepel en fruit 1 teentje zachtjes aan.
- Bak de fijngehakte even mee.
- Voeg ½ eetlepel Provençaalse met 2 eetlepels toe en laat dit zachtjes sudderen.
- Maak ondertussen de witte wijnsaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Roer het paprikamengsel door de wijnsaus en laat alles even zachtjes doorkoken.
- Snijd de in 4 gelijke stukken.
- Verhit in een wok 2 eetlepels en fruit het andere teentje zachtjes aan.
- Schep de , paprikarepen en de rest van de Provençaalse erdoor en roerbak het geheel in circa 5 minuten beetgaar.
- Voeg en naar smaak toe.
- Wentel de stukken kabeljauw door de .
- Verhit 3 eetlepels in een grote koekenpan en leg de stukken kabeljauw er in.
- Bak ze in circa 2-3 minuten aan beide kanten mooi goudbruin.
- Pureer de paprikasaus eventueel met een staafmixer.
- Leg de kabeljauw op de en schep er wat paprikasaus over.
- Lekker met (met ).
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en aardappelpuree
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden en aardappelpuree
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden en aardappelpuree
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kabeljauwfilet en vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 76 kcal | 3% | 304 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |