Gebakken kabeljauwfilet met pittige paprikasaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Wok
- Koekenpan
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Maak de schoon en sniper deze fijn.
Verwijder de zaden uit de en snijd deze in ringetjes.
Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de en snijd deze in stukken.
Rooster de beetgaar op een grill.
Snijd de helft van de geroosterde papriak’s in kleine blokjes.
Snijd de in blokjes.
Verhit in een pan 1 eetlepel en fruit 1 teentje zachtjes aan.
Bak de fijngehakte even mee.
Voeg de bouilon en toe.
Voeg de kruiden en toe en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
Roer het paprikamengsel goed door en laat alles even zachtjes doorkoken
Snij de in 8 gelijke stukken.
Meng in een diep bord de met de .
Verhit in een wok 2 eetlepels en fruit het andere teentje zachtjes aan.
Schep de , paprikarepen en de rest van de kruiden erdoor en roerbak het geheel in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Voeg en toe.
Rol de stukken kabeljauw door de , druk de goed aan.
Verhit 3 eetlepels in een grote koekenpan en leg de stukken kabeljauw erin.
Bak ze in 2-3 minuten mooi goudbruin.
Keer de kabeljauw voorzichtig met een spatel en bak ook de onderkant in nog 2-3 minuten mooi bruin.
Pureer de paprikasaus eventueel met een staafmixer.
Schep de roergebakken op vier borden.
Leg de kabeljauw erop en schep er wat paprikasaus over.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gebakken kabeljauw met kruidige paprikasaus430m
-
Recept
Kabeljauwfilet met amandelen445m
-
Recept
Piendang Ikan ketjap (licht pittige gekruide kabeljauwfilet)445m
-
Recept
Ikan cuka asin (Kabeljauwfilet met saus van azijn)445m
-
Recept
Visfilet in paprikasaus420m
-
Recept
Makreel met paprikasaus445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon en wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- kabeljauwfilet en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 107 kcal | 5% | 428 kcal |
Vetten | 2 g. | 2% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 5% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |