Gebakken kalfslever met witlof, gefrituurde uienringen en gebakken aardappels
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Ingrediënten
printVoor de gebakken kalfslever:
Voor de gefrituurde uien:
Voor de witlof:
Voor de aardappels:
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Gebakken kalfslever:
Verhit de boter tot deze licht bruin ziet.
Rol de kalfslever door de bloem en bak in circa 5 minuten per kant goudbruin en krokant.
Laat de kalfslever twee tot drie minuten rustig nagaren.
Hoe meer veerkracht de kalfslever heeft als je er op drukt, hoe meer roze hij van binnen is.
Gefrituurde uien:
Verhit de frituurolie tot 180 ºC.
Maak de uien schoon en snijd deze in grote ringen.
Rol de uienringen door de bloem en frituur de uienringen goudbruin en krokant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Gesmoorde witlof:
Was de citroen en rasp deze voor de helft. - Halveer de citroen en pers deze uit.
Halveer de witlof en verwijder de harde kern.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
Bak de witlof op de platte kant goudbruin en breng op smaak met zout, peper en de citroenschil.
Blus af met kalfsfond en citroensap en laat 5-10 minuten op lage temperatuur smoren.
De aardappels:
Maak de aardappels schoon en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm. - Blancheer 1 minuut in ruim kokend water met zout.
Giet af en laat uitwasemen.
Verhit olie en boter in een pan.
Maak de knoflook schoon en snipper deze fijn.
Pluk de blaadjes tijm van het hout.
Meng de knoflook en tijm door de aardappels en breng op smaak met zout en peper.
Bak de aardappels in circa 8 minuten goudbruin.
Serveer:
Leg de aardappels op een warm bord en serveer daarop de witlof, lever en uienringen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kalfsschnitzel met gefrituurde aardappels en tomaten425m
-
Recept
Kalfslever met salie440m
-
Recept
Varkenshaas met preisaus en gekarameliseerde witlof41u
-
Recept
Gebakken lamsschouder met muntsaus41u10m
-
Recept
Karbonade Hawaï met gebakken aardappels41u
-
Recept
Casselerrib met zoete aardappels41u40m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1212 kcal | 60% | 4848 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |