Gebakken kalfsoester met Rozeval aardappel en groenten
- Herkomst Nederland
- Categorie Kerst
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Bakplaat
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Plet de kalfsoesters licht.
- Pureer de in de keukenmachine met 2 eidooiers en 1 eiwit tot een farce, (deze mag niet te dun of te vast zijn.
meng de helft van de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk de licht met bestoven oesters dun met de farce, strijk daar vervolgens wat losgeklopt eiwit over. - Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de farce maar laat ze niet te ver overlappen.
Druk aan en bestrijk ze licht met het resterende eiwit.
Bak de beklede oesters aan beide kanten, maar eerst met de aardappel kant naar beneden aan in een ruime hoeveelheid olie en boter.
Giet het overtollige vet uit de pan en blus af met de .
Bewaar de kalfsoesters op een bakplaat met de aardappel naar boven.
Laat de saus inkoken en breng op smaak met zout en peper en
Zet het vlees 4 minuten in de oven, controleer regelmatig op gaarheid
Blancheer de broccoliroosjes in kokend water met boter en zout.
Warm de saus op en roer er de rest van het fijngesneden basilicum.
Roerbak de beetgaar en breng op smaak met zout en peper,
Leg een kalfsoester op een voorverwarmd bord met de aardappel naar boven. - Verdeel de groenten om het vlees met daarover de tomatenblokjes.
Verdeel de saus om de groenten.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 122 kcal | 6% | 488 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |