Gebakken kalfszwezerik met stoemp van prei en Breydelham, gebakken shi-takés en gefriteerde prei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Stamper

Bereidingswijze

  1. Spoel de zwezeriken in koud water.
  2. Kook ze daarna ongeveer 10 minuten in water met , en laurier.
  3. Laat afkoelen in koud water en ontdoe ze van velletjes en pezen.
  4. Droog de zwezeriken goed af en verdeel in verschillend porties.
  5. Bak ze mooi krokant in .
  6. Schil de , kook ze en verwerk ze daarna tot puree met een stamper.
  7. Vervolgens was je de en versnijd je ze in kleine stukjes.
  8. Stoof de aan in en voeg ze daarna toe aan de puree.
  9. Breng de puree op smaak met blokjes Breydelham, , en nootmuskaat.
  10. Voeg nog wat extra toe om het geheel lekker smeuïg te maken.
  11. Bak de in .
  12. Versier het bord met de en kalfsjus.
  13. Tip:
  14. krokant gebakken als garnituur Was de en snijd ze julienne.
  15. Kook ze heel eventjes, verfris daarna en knijp goed uit.
  16. Bakken in de frituur op 180°C en uitstorten op een stukje keukenrol.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
154 kcal
7%616 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken kalfszwezerik met stoemp van prei en Breydelham, gebakken shi-takés en gefriteerde prei