Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen .
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Maak de ’s schoon en snij deze in dunne reepjes
Verwijder de pitten uit de druiven(100 gram) en snij deze in twee.
Hak de walnoten(200 gram) fijn en ver deel deze door tweeën.
Hak de peterselie zeer fijn en verdeel het in tweeën.
Pers de citroen(1 stuk) uit en bewaar deze voor de saus.
Wrijf de schoongemaakte vissen van binnen en van buiten in met 2 theelepels zout(1 theelepel)(1 theelepel)(3 theelepels).
Schenk een beetje van de olie(4 eetlepels) in een ovenvaste schaal.
Leg de vissen erin en schenk de rest van de olie(4 eetlepels) erover uit;
laat zo 15 minuten staan.
Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
Verhit de olie(4 eetlepels) in een wok en fruit de prei, ui en knoflook(3 tenen) goudgeel en voeg na enige minuten de paprika(1 stuk)(1 stuk) toe en 1 deel van de fijngehakte walnoten(200 gram).
Bak het geheel ca. 5 minuten op matig vuur en doe er vervolgens een deel van de peterselie en de ontpitte en gehalveerde druiven(100 gram) bij.
Breng op smaak met zout(1 theelepel)(1 theelepel)(3 theelepels), peper(1 theelepel), kerriepoeder(1 theelepel) en paprikapoeder(2 theelepels).
Stop deze vulling met een lepel in de buikholte van de vissen en steek deze dicht met houten prikkers.
Zet de schaal in de oven en bak de vis ca. 45 minuten.
Vermeng intussen voor de saus de geraspte knoflook(3 tenen) met sesampasta , water(1 stuk) of bouillon, citroensap en zout(1 theelepel)(1 theelepel)(3 theelepels).
Serveer deze saus bij de vis en garneer de gebakken vis met gehakte walnoten(200 gram) en gehakte peterselie.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
sesam is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
makrelen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.