Gebakken makreel met sesamsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen .
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de schoon en rasp deze fijn.
    Maak de ’s schoon en snij deze in dunne reepjes
    Verwijder de pitten uit de en snij deze in twee.
    Hak de fijn en ver deel deze door tweeën.
    Hak de peterselie zeer fijn en verdeel het in tweeën.
    Pers de uit en bewaar deze voor de saus.
    Wrijf de schoongemaakte vissen van binnen en van buiten in met 2 theelepels .
    Schenk een beetje van de in een ovenvaste schaal.
    Leg de vissen erin en schenk de rest van de erover uit;
    laat zo 15 minuten staan.
    Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
    Verhit de in een wok en fruit de prei, ui en goudgeel en voeg na enige minuten de toe en 1 deel van de fijngehakte .
    Bak het geheel ca. 5 minuten op matig vuur en doe er vervolgens een deel van de peterselie en de ontpitte en gehalveerde bij.
    Breng op smaak met , , en .
    Stop deze vulling met een lepel in de buikholte van de vissen en steek deze dicht met houten prikkers.
    Zet de schaal in de oven en bak de vis ca. 45 minuten.
    Vermeng intussen voor de saus de geraspte met sesampasta , of bouillon, citroensap en .
    Serveer deze saus bij de vis en garneer de gebakken vis met gehakte en gehakte peterselie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesam is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • makrelen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
749 kcal
37%2996 kcal
Vetten
66 g.
95%264 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken makreel met sesamsaus