Gebakken mihoen met garnalen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: *Pel de garnalen, snijd met een mes langs de rug het garnaal open en haal met een sateprikker de darmen van de garnalen eruit.
  2. Snijd de in 4 stukjes elk.
  3. Schraap de wortelen en snijd de boven- en onderkant eraf.
  4. Snijd de in julienne (dunne slierten) van 4 cm.
  5. Pel de en snijd de in dunne slierten.
  6. Pel de knoflook en snijd ze fijn.
  7. Bereiden:
  8. Doe in een wok een scheutje en bak eerst de knoflook en de zodat de aroma's vrijkomen.
  9. Doe de erbij en bak tot de gaar zijn (dus van kleur veranderd).
  10. Haal de knoflook, en van de wok en doe ze in een bord.
  11. Doe de in de wok en giet er 150 milliliter bij.
  12. De zal het opnemen en zodra het allemaal is opgenomen en de voelt zacht aan.
  13. Voeg dan de toe.
  14. Roerbak het 3 minuten op hoog vuur en doe er vervolgens de knoflook, en bij.
  15. Doe de en erbij en roerbak het nog 2 minuten mee.
  16. Als laatste de erbij doen en goed roerbakken zodat de kleur van de over alle te zien is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
208 kcal
10%624 kcal
Vetten
3 g.
4%9 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
13%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken mihoen met garnalen