Gebakken nijlbaarsfilet in tomatensaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak alvast de tomatensaus van de puree, en .
Meng er het uitgelekte en fijngesneden gemengd zuur door.
Voeg in de saus de peterselie toe.
De saus kan lauw bij de vis worden gereserveerd.
Maak een glad beslag van gemengd met .
Voeg het toe en zoveel pils en tot het beslag zonder klontjes is.
Laat het beslag een half uurtje staan.
Snijd de vis in stukken en wrijf er en in.
Verwarm de frituurpan met inhoud tot 180°C.
Dompel de stukken vis zorgvuldig in het beslag.
Zorg dat de vis omgeven is met beslag.
Bak maximaal 4 of 5 stukken vis tegelijk in de frituur tot de vis goudbruin van kleur is.
Laat de vis uitlekken op een dubbel stuk keukenpapier en houd de vis warm onder aluminiumfolie of in een op 80°C voorverwarmde oven.
Bak intussen de rest van de vis goudbruin.
Serveer de warme vis met de pittige tomatensaus.
Lekker met gekookte saffraanrijst of een luchtige aardappelpuree.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gebakken schelvisfilet in tomatensaus445m
-
Recept
Gebakken kabeljauwfilet in tomatensaus445m
-
Recept
Gebakken schol met Italiaanse tomatensaus420m
-
Recept
Knapperige gebakken nijlbaars met pepersaus445m
-
Recept
Gebakken schol met mango en banaan445m
-
Recept
Gebakken makreel met sesamsaus455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kookroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 304 kcal | 15% | 1216 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |