Gebakken room-karamelpuddinkjes
- Herkomst Spanje
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van sjerrel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Vormpjes
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- In steelpan langzaam 75 gram verhitten tot vloeibaar en lichtbruin van kleur.
- Karamel direct in vormpjes schenken en al draaiend laten uitvloeien over bodem.
- In kom , , , en rest van goed door elkaar kloppen tot luchtige massa.
- en crème fraîche erdoor kloppen.
- Eimengsel in vormpjes schenken.
- Vormpjes in ovenschaal zetten en schaal voorzichtig vullen met heet water tot ca. 1 cm onder rand van vormpjes.
- Puddinkjes in midden van oven in ca. 55 minuten gaar bakken.
- Uit oven nemen en vormpjes laten afkoelen.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Met mesje flans losmaken van rand van vormpjes.
- Vormpjes ca. 1 minuut in heet water dompelen.
- Bordje op vormpjes leggen, samen keren en flans eruit laten glijden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Parijse room41u30m
-
Recept
Gele room (koemelkvrij)430m
-
Recept
Appelcompote met room en druiven430m
-
Recept
Rabarbercompote met room425m
-
Recept
Catalaanse room45m
-
Recept
Koffiebavarois met room46u25m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren en eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 263 kcal | 13% | 1052 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 35 g. | 39% | 140 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |