Gebakken scholfilet met knoflookpuree
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Koekenpan
- Rasp
Bereidingswijze
- Rasp de fijn.
Hak de fijn.
Hak de tijm zeer fijn.
Maak de schoon en hak deze fijn.
Snijd de geschilde in blokjes en kook ze in weinig water met wat in 15-20 minuten gaar.
Halveer de en zet ze met de snijkant naar boven in een laag ovenschaaltje.
Meng de met en en verdeel dit over de .
Druppel er wat over.
Schuif het schaaltje 15 cm onder een hete grill en laat de tomaatjes in 6-8 minuten goudbruin kleuren.
Wrijf de tongscharfilets in met .
Meng de met de tijm en en wentel de filets erdoor.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tongscharfilets (in gedeelten) in 4-6 minuten mooi bruin en gaar.
Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Verwarm 3 eetlepels in een steelpan en fruit de zachtjes zonder te kleuren.
Giet de af en stamp ze fijn.
Roer de knoflookolie en zoveel erdoor dat een heel smeuïge puree ontstaat.
Breng op smaak met en .
Schep de knoflookpuree als een bedje op vier warme borden en leg de tongscharfilets er schuin op.
Zet de gegrilde tomaatjes ernaast.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en melk
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 141 kcal | 7% | 564 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |