Gebakken sint jacobsmosselen met groene linzen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Kook de in 30 minuten beetgaar in kokend water.
- Voeg na 20 minuten een snufje zout toe.
- Laat de uitlekken en roer er direct 2 eetlepels olie door.
- Verhit de knoflook 6 minuten in 2 eetlepels olie.
- Schep de knoflook uit de pan en stoof de met de tijm, rozemarijn, azijn en 14 minuten op zacht vuur in dezelfde pan tot er een dikke saus ontstaat.
- Breng op smaak met zout en peper, 3 eetlepels olie en .
- Verwarm de en de saus op zacht vuur.
- Roer de en de basilicum door de saus.
- Roer de door de en breng op smaak met .
- Halveer de jacobsmosselen overlangs.
- Bak de schaaldieren in 2 eetlepels warme olie aan elke kant 1 minuut.
- Serveer ze aan rozemarijn spiesjes gestoken met de en de tomatensaus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sint-jacobsschelpen430m
-
Recept
Nage van mosselen en Sint-jakobsvruchten (coquilles)420m
-
Recept
Sint-Jacobs oesters met schorseneren en peterselie coulis445m
-
Recept
Gebakken scholfilet met knoflookpuree445m
-
Recept
Kabeljauwschotel met groene kruiden en boerenkaas445m
-
Recept
Gebakken zalm met cranberry-tijmrub420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 27 kcal | 1% | 108 kcal |
Vetten | 2 g. | 2% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |