Gebakken St. Jakobsschelpen met kool en gerookte zalm

Ingrediënten

+ -
print

Voor 3 deciliter mosterdressing:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de mosterddressing:
  2. Klop de mosterd en de azijn door elkaar.
  3. Vermeng de twee soorten en schenk deze voortdurend kloppend in een dun straaltje bij het mosterdmengsel.
  4. Het is net alsof u mayonaise maakt.
  5. Proef de dressing als alle verwerkt is en voeg naar smaak en toe.
  6. Bewaar het teveel op een koele donkere plaats in een goed uitgewassen glazen bokaal met schroefdeksel.
  7. Verwijder de donkere buitenste bladeren van de kool en snijd de rest in repen van circa 1 cm.
  8. Snijd de gerookte in gelijke reepjes, of in fijne julienne.
  9. Verhit een braadpan of bakplaat en besprenkel deze met wat .
  10. Leg de schelpdieren in de pan of op de bakplaat.
  11. De pan moet zeer heet zijn, zodat alle sappen behouden blijven en ze niet te zacht worden.
  12. Bak de schelpdieren 1-2 minuten en keer ze halverwege de baktijd.
  13. Verhit intussen een andere pan met het en de boter.
  14. Voeg de kool toe als het kookt.
  15. Breng op smaak met en en roer af en toe.
  16. De kool hoeft maar 1-2 minuten te koken tot beetgaar.
  17. Giet de kool af.
  18. Voeg de gerookte bij de kool, controleer de smaak en voeg de mosterddressing toe.
  19. Deze zal zich mengen met het kookvocht en geeft zodoende een uitgebalanceerde mosterdsmaak.
  20. Leg het kool-zalmmengsel op een bord en schenk er wat mosterddressing over.
  21. Leg de gebakken schelpdieren ernaast.
  22. Tips:
  23. Met een druppeltje citroensap kunt u het vocht nog een kleine oppepper geven.
  24. Houdt u niet van mosterd, laat het dan weg, het gerecht smaakt toch wel goed.
  25. U kunt ook wat fijngeraspte mierikswortel en fijngeknipte bieslook toevoegen.
  26. Beide aroma's passen goed bij de kool met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • klontje boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in klontje boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • klontje boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1118 kcal
55%4472 kcal
Vetten
33 g.
47%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken St. Jakobsschelpen met kool en gerookte zalm