Gebakken suikerbroodpudding voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Week de in de .
Breng met suiker en aan de kook.
Klop de en de doorelkaar en schenk hierop onder voordurend roeren in een dun straaltje de hete .
Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het voorzichtig op zacht vuur tot de saus gaat binden. - Laat het nu niet meer koken anders stollen de .
Laat de saus onder af en toe roeren afkoelen.
Verwijder het , schraap het merg eruit en doe dit in de saus.
Leg de plakken met de rumrozijnen in een ingevette ovenschaal.
Schenk de vanillesaus erover (het brood met bedekt zijn) en bak de broodpudding 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden celsius.
Serveer de pudding lauwwarm.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Vanilleparfait voor buffet44u20m
-
Recept
Rabarbercrumble voor buffet440m
-
Recept
Vanillepudding met frambozen voor buffet42u30m
-
Recept
Gebakken appel met rozijnen voor 1 persoon410m
-
Recept
Griesmeelpudding met bessen-frambozensaus voor buffet43u25m
-
Recept
Wijnschuim met cranberry's voor buffet440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 271 kcal | 13% | 3252 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |