Gebakken tilapia/snapper in zoet-zure saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Saus:
  2. Snijd de heel klein en bak deze vijf minuten in olie. 2 eetlepels chili saus toevoegen.
  3. Knoflook en peper klein snijden, klein stampen of malen.
  4. Toevoegen en paar minuten roerbakken in de pan.
  5. Dan , en toevoegen.
  6. Alles een koffielepeltje.
  7. Beetje toevoegen en alles paar minuten weer op temperatuur laten komen.
  8. Dan klein snijden en toevoegen.
  9. Hierna proeven:
  10. moet zoetzuur zijn.
  11. Als te zoet dan extra en toevoegen.
  12. Als te zuur extra .
  13. Vis:
  14. Als je filet gebruikt:
  15. Snijd de filet in blokjes.
  16. Breng aan op de blokjes om ze heel te houden.
  17. Bij hele vis hoeft dit niet.
  18. Verhit een flinke bodem in de pan, op zo hoog mogelijk vuur.
  19. Er moet voldoende olie zijn om de vis(blokjes) helemaal in onder te dompelen.
  20. Bak de vis nu krokant bruin.
  21. De vis moet droog blijven, dus op zo hoog mogelijk vuur om al te veel vet in de vis te voorkomen.
  22. Haal de vis uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
  23. Plaats de vis op een schaal of bord en giet de saus er bovenop.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • vissaus en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
160 kcal
8%320 kcal
Vetten
10 g.
14%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%38 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken tilapia/snapper in zoet-zure saus