Gebakken uien met champignons
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Aluminiumfolie
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 160 graden.
- Leg het brood 20 minuten in de oven, of totdat het knapperig is, vermaal het in een keukenmachine om zo paneermeel te maken.
Snijd intussen aan de bovenkant en onderkant een plakje van de uien af.
Leg de uien in een pan, doe er zoveel water op tot ze onderstaan en breng ze aan de kook. - Kook de uien 10 minuten tot ze zacht zijn.
- Laat ze uitlekken en 20 minuten afkoelen.
- Verhoog de ovenstand tot 200 graden.
Snijd het binnenste uit elke ui, zodat alleen de buitenste laag nog intact is.
Hak het binnenste uit de uien fijn en fruit dat 5 minuten in de olie, samen met de knoflook. - Voeg dan de en de toe en bak nog 5 minuten.
Neem de pan van het vuur af,meng het paneermeel en de door het uimengsel en breng op smaak met peper en . - Vul de uitgeholde uien met dit mengsel, wikkel elke ui in aluminiumfolie en laat de bovenkant open.
- Plaats de uien pakketjes op een bakblik en bak ze ca 40 minuten of totdat de uien gaar zijn.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Geroosterde Italiaanse uien met san daniele ham450m
-
Recept
Salade met kipfilet en champignons425m
-
Recept
Carpaccio van champignons415m
-
Recept
Carpaccio van courgette met rauwe ham, champignons en walnoten425m
-
Recept
Gevulde champignons met rucola435m
-
Recept
Champignons met kruidenboter420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bruin brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bruin brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in bruin brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bruin brood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bruin brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in bruin brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bruin brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 42 kcal | 2% | 168 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |