Gebakken varkensoesters, witte asperges, madeirasaus met oesterzwammen en gerookt spek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Schil de , verwijder het harde onderste gedeelte en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Snijd de , de en de in dunne plakjes en fruit deze aan in een weinig .
  3. Voeg de bij de groenten en meng alles goed door elkaar.
  4. Laat nog eventjes verder kleuren.
  5. Blus met een 1/2 liter en laat de saus ongeveer voor de helft inkoken.
  6. Reinig de en trek deze in grove julienne, kleur ze aan in .
  7. Breng op smaak met , en een weinig knoflookpoeder.
  8. Snij het in blokjes en kleur het eveneens aan in .
  9. Giet vervolgens de saus door een fijne zeef en doe er de madeirawijn bij, laat nog eventjes verder inkoken.
  10. Breng op smaak met en .
  11. Laat smelten in een braadpan, kruid de ,bak aan bijde kanten mooi bruin.
  12. Draai het vuur lager en laat rustig verder garen tot ze roze zijn.
  13. Warm de even op in hoeveboter en breng op smaak met en .
  14. Meng de en de spekblokjes bij de warme saus.
  15. Schik het vlees op een bord, schik hierbij de .
  16. Lepel wat saus met en over de oesters.
  17. Serveer dit gerecht met gebakken aardappelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • runderbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
459 kcal
22%1836 kcal
Vetten
49 g.
70%196 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken varkensoesters, witte asperges, madeirasaus met oesterzwammen en gerookt spek