Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verwijder eventueel de huid van de .
Verdeel de in 4 gelijke porties.
Bestrooi de mootjes met wat .
Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie of arachideolie.
Leg hier de zalmmootjes in en bak ze 20 minuten in de oven op 200ºC.
Voor de mousseline-saus.
Doe de eierdooiers(3), het water en het citroensap in een rvs steelpannetje of sauteuse en klop met de garde of de handmixer goed los.
Zet het pannetje au bain-Marie op het vuur en blijf kloppen tot een dik schuim.
De saus mag hierbij niet warmer worden dan 70° C anders gaat het eigeel stollen.
Het pannetje van het vuur nemen en geleidelijk de geklaarde boter erbij roeren.
Zorg dat ook de geklaarde boter niet warmer dan 70° C is.
De slagroom(1 deciliter) half stijf kloppen en onder de saus roeren.
Op smaak brengen met wat zout(1 stuk)(1 stuk) en cayennepeper(1 stuk).
Neem de helft van een groene en een gele paprika(0.5)(0.5).
Verwijder de zaadjes en het wit van de zaadlijsten zodat je echt alleen nog groen en geel overhoudt.
Snijdt dit heel fijn. (brunoise = ongeveer 4x4x4 mm).
Zet een pannetje water op het vuur en breng dit aan de kook.
Doe het vuur uit en doe de paprikastukjes in dit water.
Laat 1 minuutje blancheren en giet dan af door een zeef.
Kook ondertussen de spaghettini volgens de aanwijzing op de verpakking.
Laat de pasta goed uitlekken in het vergiet.
Roer er meteen een scheut zonnebloemolie door zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Drapeer midden op 4 voorverwarmd bordjes een bedje van de pasta.
Lepel hier wat mousseline-saus overheen.
Leg daar de gebakken zalm op en druppel daar ook nog een heel klein beetje van de saus op voor het effect.
Garneer rondom de pasta de geblancheerde stukjes paprika.
Leg boven op de zalm als garnering kruiselings 2 iele sprietjes paprika: 1 groen en een geel.
Of garneer met iets anders leuks dat je toevallig in huis hebt.
Voor kinderen doet een verjaardagstaartkaarsje (onthouden voor de scrabble!) het altijd heel goed.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.