Gebakken zeetong
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Was en schil de groenten en blancheer ze beetgaar.
- Bestrooi de tongfilets met en en wentel ze door de .
- Klop de van de tongfilets.
- Verwarm in een pan 4 eetlepels en 25 gram .
- Bak de tongfilets aan beide zijden lichtbruin, haal ze uit de pan en houd ze warm.
- Kook de tagliolini al dente in water met een beetje en 1 eetlepel .
- Doe de in een pan en klop ze samen met het en een snufje au bain marie tot de saus goed warm en schuimig is.
- Klop er 25 gram, in kleine vlokjes, door tot de boter goed opgenomen is.
- Schep op voorverwarmde borden de tagliatelle, leg hierop de geblancheerde groenten en de gebakken zeetong.
- Schep de sabayonne er omheen en garneer met 2 partjes limoen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zeetong picasso420m
-
Recept
Gebakken makreelfilet met lamsoren en grapefruit450m
-
Recept
Gebakken paling met groene kruidensaus425m
-
Recept
Gebakken gevulde scholrolletjes455m
-
Recept
Gebakken zalm met asperges en een kruidenroomsaus445m
-
Recept
Gebakken coquilles met topinambour-hazelnootsaus415m
Variaties op Gebakken zeetong
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gebakken zeetong met dragon en limoen | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 383 kcal | 19% | 1532 kcal |
Vetten | 34 g. | 49% | 136 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 28% | 20 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 20% | 4 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 16 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |