Gebonden tomaten soep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Maak kleine gehaktballetjes.
  2. Snijd de in kleine stukjes.
  3. Smelt de en fruit de tot die glazig ziet.
  4. Fruit de even mee.
  5. Bind de soep door middel van roux:
  6. Doe de ineens bij de en roer alles door elkaar.
  7. Doe de helft van het koude erbij en breng het roerend aan de kook.
  8. Roer het dikke papje glad.
  9. Doe de rest van het er scheutje voor scheutje erbij.
  10. Roer de soep naar elk scheutje weer glad.
  11. Doe de bouillon en de gehaktballetjes bij de soep en laat het met deksel 5 minuten zachtjes koken.
  12. Was de en snijd deze fijn.
  13. Maak de soep iets op smaak met peper.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Gebonden tomaten soep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 4 recensies
RESET

Weer eens een soep van bouillonblokjes. Waarom maken de mensen tegenwoordig geen bouillon meer zelf? Dit is veel smakelijker dan alle chemische smaakstoffen. En de roux is erg dun om een gebonden ... Lees reactie
jaccor 30 november 2014
Ik heb je paprika soep gemaakt, die is lekker!
Angelique 28 november 2014
Wow ik zocht al een jaar naar dit recept super!
donnadesoepvrouw 23 november 2012
Verhouding van de roux klopt niet!
Dirk 6 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
240 kcal
12%240 kcal
Vetten
11 g.
16%11 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%21 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebonden tomaten soep