Gebonden tomatensoep

Ingrediënten

+ -
print

Vvoor de soepballetjes:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Laat de in een pan uitbruisen maar niet bruin worden.
  2. Voeg het spek toe, daarna de tomatenpuree en roer even door.
    Voeg de toe.
  3. Roer het mengsel meteen door met een houten spatel
    en laat het al roerend een paar minuten garen.
    Giet de erbij en de en breng het geheel op hoog vuur met een garde alroerend aan de kook.
  4. Laat ca. 15 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Roer af en toe door om aanbranden te voorkomen en breng op smaak met .
    Maak voor de het gehakt aan met de , het , en .
    Zet een steelpan met water op, draai van het gehakt kleine balletjes en breng aan de kook.
  6. Laat even koken en haal de pan van het vuur.
    Laat de balletjes in een zeef uitlekken en voeg ze toe aan de soep.
    Dien op in kommen of borden en garneer met een scheutje crème fraiche of room en peterselie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • runderbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en paneermeel
  • boter, runderbouillon, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gebonden tomatensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijke gebonden tomaten soep. Dat vond ook mijn kleinzoon (13), die eigenlijk niet van soep houdt, alleen de tomatensoep van oma.
Truus 11 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
191 kcal
9%764 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebonden tomatensoep