Gebraad van hert met morieljes

Ingrediënten

+ -
print

Garnituur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Marineer het vlees van de dag ervoor in een klassieke rode wijnmarinade Voor de deegbakjes neem je 0,5 blad brickdeeg per persoon en snijd dat in 4 taartstukken Kwast elk stuk goed in met boter en leg in beboterd vuurvast potje.
  2. Lijm de stukken aaneen met eierdooier.
  3. Laat ongeveer 10 min bakken in oven van 150 °C.
  4. Maak knolselderpuree zoals gewoonlijk.
  5. Kook en stoof de op met wat gerookt spek.
  6. Laat de morieljes weken in warm water en laat dan even meestoven met het vlees.
  7. Snijd het rugstuk in aparte biefstukjes en laat aanbakken in de braadpan.
  8. Leg dan in de oven en laat nog een 8-tal minuten nagaren in wat van de marinade tot ze rosé gebakken zijn.
  9. Leg de morieljes hier ook bij zodat die mals worden.
  10. Saus:
  11. Laat de fonds inkoken, voeg er wat bij en laat verder inkoken.
  12. Voeg er dan het braadvocht van het vlees bij en laat weer wat inkoken.
  13. Werk af met een paar klontjes goede boter (saus enkel nog dooreen schudden, niet meer roeren!) Vul de deegbakjes met de knolselderpuree, schik er wat morieljes langs, wat en een paar geglaceerde .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebraad van hert met morieljes