Gebraden gehaktworstjes uit Smyrna

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. in water weken.
  2. Knoflook pellen en snipperen.
  3. vermengen met , zout, peper, losgeklopt en knoflook.
  4. uitknijpen en erdoor mengen.
  5. Farce afgedekt 1 uur in de koelkast laten rusten.
  6. Oven op 200 graden C.
  7. voorverwarmen.
  8. Van de farce rolletjes ter grootte van een sigaar vormen, door wentelen en in 3 eetlepels verhitte aanbraden.
  9. Daarna in een met ingevette vuurvaste schaal leggen.
  10. Braadboter door een fijne zeef bij de rolletjes gieten en deze midden in de oven 20 minuten bakken.
  11. Intussen tomatensaus maken:
  12. ui pellen en fijnsnijden.
  13. kruiselings insnijden, kort in kokend water leggen, van steelaanzet ontdoen, ontvellen en ontpittten, tot slot pureren.
  14. Rest van de smelten en ui kort fruiten.
  15. toevoegen en witte erbij gieten.
  16. Met zout, peper en op smaak brengen.
  17. Tomatensaus 20 minuten zachtjes laten koken.
  18. Over de gehaktrolletjes gieten en het geheel nog 15 minuten in de oven laten stoven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood en bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
650 kcal
32%2600 kcal
Vetten
37 g.
53%148 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebraden gehaktworstjes uit Smyrna