Gebraden houtduif met witlof

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snijd deze in ringen.
    Maak de schoon.
    Verwarm de oven voor op 185ºC.
    en de duiven van binnen en van buiten.
    Smelt de .
    Giet de over de duiven en braad ze in een ovenschaal in hun geheel rosé in ongeveer 20 minuten.
    Uit de oven nemen en op een warme plaats 10 minuten laten rusten.
    Neem de filets van de karkassen en snijd ook de boutjes er af.
    Verhit in een braadpan het ganzenvet tot circa 80ºC.
    Als het vet traag “blub-blub” doet, zit u goed.
    Doe de pootjes er in over en konfijt deze op dezelfde temperatuur gaar.
    Dat duurt anderhalf uur of langer.
  2. U bent pas tevreden als het vlees van de botjes af “valt”.
    Hak de karkassen fijn en schroei ze in een hoge pan aan in de heet gemaakte .
    Voeg de toe en vul het geheel aan met de .
    Twee uur laten trekken en inkoken op een half hoog vuur.
    Het inkoken is belangrijk, u hoeft aan jus niet meer dan een kopje over te houden.
    Giet het geheel door een zeef waarin u een stuk neteldoek hebt gelegd.
    Klop een gekoeld klontje door de jus en doe er naar smaak nog wat en bij.
    Stoof de schoongemaakte struikjes in hun geheel bijna gaar (in ± 10 minuten) in een beetje water met , suiker, en .
    Laat ze afkoelen.
    Verhit vervolgens een klontje in een pan met anti aanbaklaag, roer er suiker door en karameliseer hierin de snel aan alle kanten goudbruin.
    Snijd de borstfilets in plakken van ½ cm dikte.
    Verwarm deze even in de oven.
    Maak op voorverwarmde borden mooie waaiers of cirkels van de uiteengevallen struikjes .
    Leg hier de plakjes duivenborst dakpansgewijs overheen.
    Schik ook de pootjes op de borden en giet de jus over het vlees en op het bord.
    Heerlijk met aardappelpuree waarin u behalve ook wat truffelolie hebt verwerkt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
389 kcal
19%1556 kcal
Vetten
45 g.
64%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebraden houtduif met witlof