Gebraden kip dragonbotersaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 1 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Aluminiumfolie
- Braadslee
- Oven
Bereidingswijze
- Hak de peterselie zeer fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Snij de fijn.
Laat 50 gram op kamertemperatuur komen en klop deze met een mixer luchtig.
Klop er de knoflook, , , het en de peterselie door.
Haal voorzichtig het vel van de los.
Duw het vel vanaf de hals los door met de vingers tussen het vel en het vlees te drukken en vul de vervolgens onder het vel met het botermengsel.
Bestrooi de met en en braad hem 45 minuten op een rooster met een braadslee eronder in een op 225°C voorverwarmde oven.
Bedruip de regelmatig met het vet dat in de slee druipt.
Haal de uit de oven, wikkel hem in aluminiumfolie en laat hem even rusten.
Giet het overtollige braadvet uit de slee, roer de aanbaksels met de azijn en de los en kook het met het op hoog vuur tot de helft in.
Voeg , en de gehakte toe, roer de erdoor en kook
nog even door.
Voeg de resterende 50 gram koude in kleine vlokjes toe en klop de saus op.
Verdeel de in 4 stukken en serveer die met de saus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aardappels in rozemarijn met gebraden piepkuikens455m
-
Recept
Gebraden kip met oregano, knoflook en citroen450m
-
Recept
Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels (pikant)41u
-
Recept
Gebraden kip met bier41u45m
-
Recept
Maleisische gebraden kip425m
-
Recept
Krokant gebraden Peking eend42u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Gebraden kip dragonbotersaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 86 kcal | 4% | 344 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |