Bak de parenhoenboutjes in de rondom bruin en bestrooi ze met peper(1 stuk) en zout(1 stuk).
Blus af met 1 deciliter bouillon en laat ze zachtjes sudderen tot ze gaar zijn (afhankelijk van de grootte 20-30 minuten).
Houd ze warm.
Fruit voor de crème de sjalotjes(2) en de knoflook met de tijm(3 takjes) en de laurier(1 stuk).
Voeg de wijn toe en laat inkoken tot de helft.
Voeg de bouillon toe en weer inkoken tot de helft.
Zeef het bouillon-wijnmengsel.
Klop de klontjes boter(200 gram)(50 gram) er 1 voor 1 door tot de saus dik wordt.
Breng op smaak met wat peper(1 stuk) en zout(1 stuk).
Serveer de parelhoenboutje met verse aardappelpuree en wat fijngehakte peterselie.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in gevogeltebouillon en gevogeltebouillon
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in gevogeltebouillon en gevogeltebouillon
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in gevogeltebouillon en gevogeltebouillon
Koemelk
boter, gevogeltebouillon, gevogeltebouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in gevogeltebouillon en gevogeltebouillon
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in gevogeltebouillon en gevogeltebouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.