Snijd uit het vlees de botuiteinden netjes bijgesneden en schoongekrabd.
Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
Maak de pepers schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Pluk de van de steel en snijd deze heel fijn.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Wrijf het vetlaagje in met .
Braad het ribstuk 40 minuten in de oven.
Meng intussen alle ingrediënten voor het kruidenmengsel.
Neem het ribstuk uit de oven en wrijf het hiermee in.
Zet het nogmaals 40 minuten in de oven.
Maak intussen voor de stoofpot de paddenstoelen goed schoon.
Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en peper(1 stuk)(1 stuk)(0.5) kort hierin.
Voeg de paddenstoelen toe en roerbak ze 5 minuten.
Schenk de wijn(1.5 deciliter) en azijn erbij en laat het mengsel nog enkele minuten pruttelen.
Breng het vlak voor het serveren op smaak met de nootmuskaat(0.5 theelepels) en wat zout(1 stuk)(1 eetlepel) en peper(1 stuk)(1 stuk)(0.5).
Schep er ten slotte de kervel door.
Leg het ribstuk op een schaal en schep de paddenstoelen eromheen.
Snijd het vlees aan en serveer het op voorverwarmde borden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.