Kneed met een mixer met deeghaken of in een keukenmachine van de ,de , de ,het ei(1 stuk) en een snuf zout(1 stuk) een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Verdeel het deeg in 8 stukken en vorm er een bal van.
Rol elke deegbal tussen 2 vellen vershoudfolie uit tot 2-3 mm dikte.
Bekleed de taartvormpjes met het deeg, leg een royaal vel bakpapier op elke deegbodem en vul met de blindbakvulling.
Bak de bodems 20 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de bodems nog 15 minuten goudbruin en gaar.
Laat de bodems in de vorm afkoelen en verwijder de vorm.
Breng de slagrom met de melk(100 milliliter) tegen de kook.
Drai het vuur laag en laat 15 minuten afgedekt koken.
Klop ondertussen met de mixer, de eieren(2) met de eidooiers(4), de suiker(75 gram)(125 gram) en de vanillesuiker(1 zakje) in 5-10 minuten tot een romige, bleekgele crème.
Schenk de warme room onder voortdurend kloppen in een dun straaltje bij het eimengsel.
Schenk het ei(1 stuk)-roommengsel terug in de pan en laat op zo laag mogelijk vuur en onder continu roeren in 15-20 minuten binden.
Schenk de vla door een zeef in de taartbodems en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet 1-2 uur in de koelkast om stevig te worden
Bestrooi de taartjes met een dun laagje suiker(75 gram)(125 gram), brand de suiker(75 gram)(125 gram) met de brander tot een lichtbruin karamellaagje.
Bestrooi de rand met een zeefje met poedersuiker(1 stuk) en serveer direct.
Lekker met wat vers fruit (bijv aardbeien,bramen en of frambozen).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker, suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei, eieren, eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter, slagroom, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.