Geconfijte augurk
- Herkomst Nederland
- Categorie Snacks
- Bereiden
- Kookboek van 34533
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Schil de of komkommers.
- Snijd ze in de lengte in vieren.
- Verwijder het zaad en snijd de vruchten in stukjes van 3 cm.
- Doe de overige ingrediënten in een stalen pan en breng aan de kook.
- Doe er, als het vocht kookt, de augurk bij.
- Breng weer aan de kook en zet het vuur uit.
- Giet af in een vergiet en bewaar het vocht in een pan.
- Laat dit een paar uur afkoelen.
- Breng aan de kook en kook het vocht 10 a 15 minuten in.
- Doe de augurk erbij en neem direct van het vuur.
- Laat de augurk afkoelen in het vocht.
- Herhaal deze procedure (vocht aan de kook brengen, 15 minuten inkoken, augurk erbij en afkoelen) gedurende de komende 4 dagen.
- De augurk blijft op deze manier knapperig en het vocht kookt in tot een dikke siroop.
- Doe nu de augurk en de siroop over in afsluitbare potjes en zet ze weg.
- In gesloten pot lang houdbaar en in eenmaal geopende pot 2 weken.
- Het zal wel eerder op zijn.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1327 kcal | 66% | 5308 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 64 g. | 24% | 256 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 250 g. | 277% | 1000 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |