Geconfijte sinaasappelschillen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. In deze vitamine C tijd bewaar de schillen van de handsinaasappels.
  2. Wanneer je ze koopt, let er dan op dat het mooie oranje vruchten zijn.
  3. Staat mooi op een gerecht.
  4. Elke keer als je een sinaasappel eet, trek dan met een zester de schil er zo mooi mogelijk af.
  5. Zorg dat er niet te veel wit aan zit.
  6. Verzamel de schillen in bijv.
  7. een steelpan met .
  8. Was de sinaasappelen wel goed van te voren.
  9. Wanneer je er genoeg hebt, laat ze dan ca. 10 min.
  10. koken.
  11. Giet ze af en strooi een flinke laag kristalsuiker op een bord.
  12. Leg hierop de schillen en bestrooi ze opnieuw met .
  13. Ga zo nog 2 dagen door, De schillen krijgen een diep oranje kleur en het wordt stroperig.
  14. Als je denkt voldoende te hebben, haal je de schillen uit de en kook de stroop met 1 a 2 eetlepels aan de kook.
  15. Begin een jaar van te voren dan heb je mooie geconfijte schillen voor de volgende kerst, als jij en evt.
  16. huisgenoten ervan af kunnen blijven, want het is superlekker.
  17. In een wekpot bewaren, bovendien staat het ook nog eens heel decoratief in je keuken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Geconfijte sinaasappelschillen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wat bedoel je met ga zo nog twee dagen door? Moet je ze na bepaalde tijd weer van het bordje met suiker in een pan water doen? En dan weer koken? Ik snap niet wat je boeld, sorry. Ik zou het graag wil... Lees reactie
maria59 24 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
21 kcal
1%84 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Geconfijte sinaasappelschillen